Ehli Sünnetin Kurucu Öznesi Ebu Hanifi Adil Toplumun Temelleri PDF oku indir

11.02.2024
61
Ehli Sünnetin Kurucu Öznesi Ebu Hanifi  Adil Toplumun Temelleri PDF oku indir

Ehli Sünnetin Kurucu Öznesi Ebu Hanifi Adil Toplumun Temelleri PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Prof. Dr. Hilmi Demir tarafından kaleme alınan Ehli Sünnetin Kurucu Öznesi Ebu Hanifi Adil Toplumun Temelleri isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786057477552 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Ehli Sünnetin Kurucu Öznesi Ebu Hanifi Adil Toplumun Temelleri kitabı 224 olarak yayınlanmıştır.  Ehli Sünnetin Kurucu Öznesi Ebu Hanifi Adil Toplumun Temelleri kitabını 09.06.2021 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Ehli Sünnetin Kurucu Öznesi Ebu Hanifi Adil Toplumun Temelleri PDF Oku.

Ehli Sünnetin Kurucu Öznesi Ebu Hanifi Adil Toplumun Temelleri PDF Oku

Ebû Hanîfe’yi yeniden keşfetmek İslam’ın Ehli Rey yorumuna geri dönmektir. Bazı zaman unuttuklarımızı hatırlamak, tazelenmek en iyisidir. İslam medeniyetinin kurucu aklı olarak kabul edilebilecek Ebû Hanîfe’yi anlamak ve onun etrafında oluşan İslam’ın en özgün yorumlarından birisi olan Ehli Rey’i kavramaya çalışmak akıl tutulması yaşadığımız şu çağda bize yeni pencereler açacaktır.
 
Akaid Sosyoloji denemesi olan bu çalışmada Ebû Hanîfe’nin çağımız Müslümanları için hem neden mühim olduğunu hem de İslam inanç ilkelerinin adil bir toplumu kuran temellerini okuyacaksınız. Akide/İnanç Zihnin, Kalbin, Aklın Kıblesidir. Yazara göre İslam akaidi diğer ifadesiyle İslam inanç ilkelerinin bir yüzü topluma ve varlığa dönüktür. Bundan dolayı inanmak yalnız içten bir huzuru değil toplumsal bir anlaşmayi de ifade eder. Ehli Sünnetin kurucu ilkelerine bağlılık bildiren insanlar adil bir toplum anlaşmasi de yapmış olurlar. Bu kitap ayını zamanda Ehli sünnetin inanç ilkeleri etrafında adil bir toplum anlaşmasine çağrıdır.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama