Geçitteki Asma Aforizmalar PDF oku indir

13.02.2024
50
Geçitteki Asma  Aforizmalar PDF oku indir

Geçitteki Asma Aforizmalar PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Mihail Nuayme tarafından kaleme alınan Geçitteki Asma Aforizmalar isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 29.12.2020 dilinde ve Karton Kapak ebatında basılan ayrıca  9786057753496 sayfadan oluşan Geçitteki Asma Aforizmalar kitabı ARAPÇA,TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  Geçitteki Asma Aforizmalar kitabını Muammer Sarıkaya numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Geçitteki Asma Aforizmalar PDF Oku.

Geçitteki Asma Aforizmalar PDF Oku

Aforizma, özlü söz, vecize veya özdeyiş, bir duygu, düşünce yahut ilkeyi kısa ve öz bir biçimde anlatan sözdür. Kim tarafından söylendikleri genelde bilinen aforizmalara motto, ülger yahut kelam-ı kibar da denir. Batı’ya has bir yazın türü olan aforizmanın en güzel tarifini, kendisi de bir aforizma yazarı olan Nietzsche yapar: “Benim arzum başkalarının bir kitapta anlattığı şeyi, on cümlede anlatmaktır.”
 
Felsefî, şiirsel yahut edebi yönü baskın olan aforizma türü, Arap edebiyatına aslen Lübnanlı olup Amerika’da şöhreti yakalayan Mîhâîl Nuayme, Halîl Cibrân ve Emîn er-Reyhânî tarafından aktarılmıştır. Amerika’da Arap Göç (Mehcer) Edebiyatı adıyla bir edebî akım başlatan üç yazar, Bacon, Rochefoucauld, Schopenhauer, Nietzsche, Franz Kafka ve Stanislaw Lec gibi aforizma yazarlarının etkisinde kalarak Arapça aforizmalar kaleme almışlardır.
 
Elinizdeki bu aforizmalar, Mîhâîl Nuayme’nin (1889-1988) Mirdâd Kundaktaki Ermiş, Gözlerin Fısıltısı, Kalk Son Gününe Veda Et, Arkaş’ın Günlüğü, Çağdaş Putlar, Babalar ve Oğullar gibi edebî-felsefî eserlerinde vermek istediği mesajların bir özetidir.
 
 
“ Kaşlarımın arasında benim üçüncü bir gözüm var.
O olmasaydı kör olurdum.”
 
“Benim çanağım boş; senin kazanın dolu.
Ne var ki ben tokum; sense aç!”
 
“ Asmam bir geçitte; üzümü de var koruğu da.
Yolcu! Asmamdan yersen ve dişlerin kamaşırsa beni kınama!”
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama