Paris, Modernitenin Başkenti PDF oku indir

01.03.2024
64
Paris, Modernitenin Başkenti PDF oku indir

Paris, Modernitenin Başkenti PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, David Harvey tarafından kaleme alınan Paris, Modernitenin Başkenti isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 12.03.2019 dilinde ve Karton Kapak ebatında basılan ayrıca  9789755705514 sayfadan oluşan Paris, Modernitenin Başkenti kitabı TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  Paris, Modernitenin Başkenti kitabını Berna Kılınçer numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Paris, Modernitenin Başkenti PDF Oku.

Paris, Modernitenin Başkenti PDF Oku

“Büyüyüp dünyaya başkent olsan bile hiçbir zaman yurttaşların olmayacak senin,” diyor Jules Ferry geçmişe özlemle. Modern yaşamın karşısında başı dönen Baudelaire şehri, “hastane, hapishane, kerhane, araf, cehennem” diye tanımlıyor ve ekliyor; “Seviyorum seni, rezil başkent.” David Harvey Paris, Modernitenin Başkenti’nde, Balzac, Baudelaire, Flaubert, Zola gibi edebiyatçıların tasvirleri ve gelecek vizyonları, Daumier’in karikatürleri ve Marville’in fotoğrafları eşliğinde Haussmann’ın kenti “zorla modernliğe sürüklediği” ve baştan yarattığı İkinci İmparatorluk Parisi’nden günümüze bakıyor.

Göç, banliyöleşme, temaşa, alışveriş, mutenalaştırma… Barikatlarla olduğu kadar spekülasyon ve kiralarla da ikiye bölünen bir kent. Haussmann’ın yeni Paris’i İkinci İmparatorluğun gösteri salonu mudur yoksa piyasanın fuhuş merkezi mi? Harvey’in her yönüyle gözler önüne serdiği Paris’in öyküsü, bunun yanı sıra içinde yaşadığımız kentlerin öyküsüne, örneğin İstanbul’un ‘80 sonrası dönüşümüne dair çarpıcı ve net bir fotoğraf koyuyor. Kenti; modern toplumun, yaşamın ve bireyin politik bedenini masaya yatırıyor.

PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama