Mürebbiye PDF oku indir

08.03.2024
64
Mürebbiye PDF oku indir

Mürebbiye PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Hüseyin Rahmi Gürpınar tarafından kaleme alınan Mürebbiye isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786258327298 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Mürebbiye kitabı 216 olarak yayınlanmıştır.  Mürebbiye kitabını 10.08.2022 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Mürebbiye PDF Oku.

Mürebbiye PDF Oku

“İçimizde en bedbaht olanlarımız bir erkeğe cidden gönül vermek felaketine uğrayanlardır. Bir erkekle muhabbet, bizim gibi kadınların harap olmasının nedenidir. Samimiyetle seven, genelde hakarete uğrar, hıyanetle karşılık görür. İşte bundan dolayı sevilip sevmemek, aldatıp aldanmamak, bizim hükmüne boyun eğip hiç vazgeçmediğimiz düsturumuzdur. Bizce sevmek aptallık, merhamet kabahattir.”
 
Döneminin en fazla okunan yazarı olan Hüseyin Rahmi Gürpınar, eserlerinde kahraman olarak seçtiği tipleri son derece gerçekçi bir biçimde kurguladı, yaşamın içinden renkli manzaralar resmetti, neşe ile hüznün bir araya geldiği insan hikâyeleri anlattı. Batılılaşma, eski ile yeninin çatışması gibi konuları her daim odağında tutan Gürpınar’ın kendine özgü niteliklerinin birçoğunun nüvesi 1898’de tefrika edilip 1899’da kitaplaştırılan Mürebbiye’de kendini gösterdi.
 
Mürebbiye’de Paris’te hovardalarla sürdürdüğü yaşamı geride bırakıp İstanbul’da namuslu bir ailenin yanında mürebbiyelik yapmaya başlayan fakat eline geçen parayla emellerine ulaşamayacağını fark eden Matmazel Anjel, bu ailenin erkeklerini ağır ağır tuzağına düşürüp avlamaya çalışır.
 
Gürpınar’ın toplumsal eleştiri anlayışının ayyuka çıktığı eserlerden birisi olan Mürebbiye, usta yazarın ilk büyük yapıtı olarak kabul edilir.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama