Köy Enstitüsü Yılları PDF Oku

20.03.2024
50
Köy Enstitüsü Yılları PDF Oku

Köy Enstitüsü Yılları PDF oku, PDF kitap depomuzda, Talip Apaydın tarafından kaleme alınan Köy Enstitüsü Yılları isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 19.03.2024 dilinde ve Karton Kapak ebatında basılan ayrıca  9789750404924 sayfadan oluşan Köy Enstitüsü Yılları kitabı TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  Köy Enstitüsü Yılları kitabını Mithat Çınar numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Köy Enstitüsü Yılları PDF Oku.

Köy Enstitüsü Yılları PDF Oku

17 Nisan 1940 tarihli yasayla kurulan ve tamamen Türkiye’ye özgü eğitim kurumları olan Köy Enstitüleri, üzerinde en fazla konuşulan, tartışılan kurumlardan biridir. Köylerde çalışacak öğretmenler, tarım ve sağlık personelleri yetiştirerek, köyleri bir an önce kalkındırma ereği güden, üretime dönük bir eğitim anlayışıyla faaliyet gösteren bu kurumlar, çok partili rejime geçildikten sonra tutucu çevrelerin ve Demokrat Parti’nin yoğun eleştirileriyle karşı karşıya geldi. Ve eğitim programları, önce klasik ilköğretmen okullarının programıyla birleştirilen Köy Enstitüleri, sonunda tümüyle kapatıldı.

Köy Enstitüsü Yılları, bu kurum içinden yetişen bir yazarın, Talip Apaydın’ın kaleme aldığı, öğrencilik senelerına ilişkin anılarından oluşuyor. Köy Enstitülerinin kurucusu Hakkı Tonguç’la son görüşmelerinde, Tonguç’un “Enstitü’ye nasıl girdiniz, nasıl okudunuz, bu duruma nasıl geldiniz, biriniz bunu anlatın” sözü üzerine, “Geç de olsa, ben bu görevi yerine getiriyorum” diyen Apaydın, her zamanki duru ve içten anlatımıyla Köy Enstitüleri gerçeğini birinci ağızdan aktarıyor.

PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama