Ömür Sermayesinin Zekatı Namaz PDF Oku

03.04.2024
47
Ömür Sermayesinin Zekatı Namaz PDF Oku

Ömür Sermayesinin Zekatı Namaz PDF oku, PDF kitap depomuzda, Dr. Orhan Demir tarafından kaleme alınan Ömür Sermayesinin Zekatı Namaz isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786253911881 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Ömür Sermayesinin Zekatı Namaz kitabı 174 olarak yayınlanmıştır.  Ömür Sermayesinin Zekatı Namaz kitabını 03.04.2024 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Ömür Sermayesinin Zekatı Namaz PDF Oku.

Ömür Sermayesinin Zekatı Namaz PDF Oku

Sevgili gençler,

Başlıca ibadetler içinde bulunan “namaz” dinin direği sayılmış, ahirette ilk sorgulanacak ibadet olduğu bildirilmiştir.
Namaz neyi ifade eder? Öncelikle bu soruya yanıt vermek gerekir.

Namaz büyük randevudur, ömrün zekâtıdır, kurtuluş reçetesidir, dinin direğidir, mü’minin mi’racı, ahirette ilk hesaba çekilecek ibadettir, cennetin anahtarıdır.
Bir insana “namaz kıl” demek yerine ona namazın önemini, niçin kılınması gerektiğini, faydalarını, kısaca kazanımlarını anlatmakla işe başlamak uygun bir metottur. Öğrencilere, yani namaz kılmayı öğrenmeye başlayan çocuk ve gençlere namaz ibadetinin zorunlu bir ödev, prensip olduğu bilincinin kavratılması için böyle bir yol takip etmek, din eğitimi yönünden olumlu bir yaklaşım tarzıdır.
Özellikle çocukluktan ibu yana bu ibadete başlayıp ömrü boyunca devam eden bireyler için şu bilgi referans olarak gösterilmiştir: Ahirette Allah’ın (cc) özel olarak koruma altına alacağı yedi sınıf insan arasında Rabbine ibadet içinde yetişmiş gençler de bulunmaktadır. (Bkz. Buhârî, Ezan, 36).

Çalışmamız iki bölümden buluşmaktedir. Birinci bölümde insan için dinin gerekliliği, ikinci bölümde de ibadetler içinde namazın yeri ve önemi ele alınmıştır. Konular ayetler ve hadisler ışığında açıklanmaya çalışılmıştır. Genel olarak namaz ibadetinin insana kazanımları anlatılmaya çalışılmıştır.

PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama