Yönetim Üzerine Birinci İnceleme / Bay Robert Filmer ve Yandaşlarının Yanlış İlke ve Temellerinin Keşfi ve Yıkılışı PDF Oku

06.04.2024
45
Yönetim Üzerine Birinci İnceleme / Bay Robert Filmer ve Yandaşlarının  Yanlış İlke ve Temellerinin Keşfi ve Yıkılışı PDF Oku

Yönetim Üzerine Birinci İnceleme / Bay Robert Filmer ve Yandaşlarının Yanlış İlke ve Temellerinin Keşfi ve Yıkılışı PDF oku, PDF kitap depomuzda, John Locke tarafından kaleme alınan Yönetim Üzerine Birinci İnceleme / Bay Robert Filmer ve Yandaşlarının Yanlış İlke ve Temellerinin Keşfi ve Yıkılışı isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 05.04.2024 dilinde ve Karton Kapak ebatında basılan ayrıca  9786259942179 sayfadan oluşan Yönetim Üzerine Birinci İnceleme / Bay Robert Filmer ve Yandaşlarının Yanlış İlke ve Temellerinin Keşfi ve Yıkılışı kitabı TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  Yönetim Üzerine Birinci İnceleme / Bay Robert Filmer ve Yandaşlarının Yanlış İlke ve Temellerinin Keşfi ve Yıkılışı kitabını Fahri Bakırcı numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Yönetim Üzerine Birinci İnceleme / Bay Robert Filmer ve Yandaşlarının Yanlış İlke ve Temellerinin Keşfi ve Yıkılışı PDF Oku.

Yönetim Üzerine Birinci İnceleme / Bay Robert Filmer ve Yandaşlarının Yanlış İlke ve Temellerinin Keşfi ve Yıkılışı PDF Oku

John Locke’un Yönetim Üzerine İki İnceleme adlı başyapıtı iki kitaptan buluşmaktedir. Başyapıtın ilk bölümü olan Yönetim Üzerine Birinci İnceleme Hobbes ve Filmer’in “mutlak egemen”ine bir reddiyeden meydana gelir ve kutsal monark veya siyasal iktidarın kutsallığı düşüncesine kuvvetli bir darbe indirir. Birinci İnceleme siyasal iktidarın gökyüzünden yeryüzüne indirilmesi olarak da yorumlanabilir.
 
Eser, 17. Yüzyıl İngilteresi’nde mutlakıyetçilik düşüncesine meydan okuyarak, modern demokratik düşüncenin temellerini atmıştır. Locke Birinci İnceleme’de İkinci İnceleme’de geliştireceği düşüncelerine bir temel hazırlamaktadır. Öncelikle mevcut mutlak monarşilerin neden Tanrısal kaynaklı olamayacaklarını Kutsal Kitap metinlerine dayalı olarak göstermekte ve mutlak monarşilerin Tanrısal kaynaklarını çürütmektedir. Bu amaçla mutlak monarşiyi savunmaya yönelik Eski Ahit ayetlerini doğrudan incelemekte ve mutlak monarşinin bu ayetlerde bir dayanağının bulunmadığını göstermektedir.
 
Locke İkinci İnceleme’ye, Birinci İnceleme’de elde edilen bulguları özetlemekle başlamaktadır. Bundan sonra Tanrısal kaynaklı olma ihtimali kalmayan yönetimin dayanaklarını aramakta ve bu yönetimin, insanlar arasında yapılacak toplum anlaşmasinden başka bir dayanağının bulunamayacağını tutarlı biçimde ortaya koymaktadır.
 
Kaynaklarda genelde İkinci İnceleme’ye atıfta bulunulduğuna bakarak Birinci İnceleme’nin göreceli olarak önemsiz olduğu sonucuna ulaşılmaktadır. Oysa Birinci İnceleme anlaşılmaksızın Locke’un düşüncelerini bütünselliği için kavramanın olanağı yoktur. Locke bütünselliği içinde kavranmadığında kendisine ait olmayan sonuçlar üretme tehlikesi ortaya çıkmaktadır.
 
Yönetim Üzerine İki İnceleme, insanlık tarihinde kalıcı bir iz bırakan bir başyapıt; siyaset felsefesi ve tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturur. Bu mühim felsefi eserin doğru bilinmesi, iki incelemenin birlikte değerlendirilmesini gerektirir. En son belirtmek gerekir ki Birinci İnceleme son derece kuvvetli bir teokrasi eleştirisi sağlamaktadır. Eserin teokratik devlet ve laiklik ilkesi ile ilgilenenlere söyleyecek çok sözü mevcuttur.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama