İzmir’in Smyrna’sı Paleolitik Çağdan Türk Fethine Kadar PDF Oku

15.04.2024
31
İzmir’in Smyrna’sı  Paleolitik Çağdan Türk Fethine Kadar PDF Oku

İzmir’in Smyrna’sı Paleolitik Çağdan Türk Fethine Kadar PDF oku, PDF kitap depomuzda, Ersin Doğer tarafından kaleme alınan İzmir’in Smyrna’sı Paleolitik Çağdan Türk Fethine Kadar isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786259448824 dilinde ve 1. Hm. Kağıt ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan İzmir’in Smyrna’sı Paleolitik Çağdan Türk Fethine Kadar kitabı 224 olarak yayınlanmıştır.  İzmir’in Smyrna’sı Paleolitik Çağdan Türk Fethine Kadar kitabını 15.04.2024 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. İzmir’in Smyrna’sı Paleolitik Çağdan Türk Fethine Kadar PDF Oku.

İzmir’in Smyrna’sı Paleolitik Çağdan Türk Fethine Kadar PDF Oku

İzmir ve çevresinin geçmişi, hemen hemen 8000 yıl öncesine kadar uzanıyor. İzmir’in Smyrna’sı bu süre içinde bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, medeniyetler arasında bir geçiş noktası olmuş kentin Paleolitik Çağ’dan Türkler tarafından ele geçirilmesine kadar olan dönemi ayrıntılı bir biçimde konu alıyor.
 
Elinizde tuttuğunuz bu kitap, okuru İzmir’de ve etrafında bulunmuş, bu topraklarla ilişkide olmuş “Özbek baltaları”ndan Hitit ordularına, tanınmış kral Tantalos’tan Amazonlar’a, İranlılardan Büyük İskender’e, Romalılardan Selçuklular’a uzanan geniş yelpazede keyifli bir tarih turuna çıkarıyor. Arkeolojik kazılar, yüzey incelemeleri ve antik kaynaklardan hareketle oluşan kitap, öte yandan da bölgede şuana dek yapılmış ve yapılmakta olan kazıları, incelemeleri irdeleyerek yeni ipuçları ve öneriler sunuyor.
 
Kentin tarihinin daha iyi anlaşılabilmesi için gerekli coğrafi referans noktalarındaki arkeolojik-tarihsel kültür varlıklarının fotoğraflarından oluşan albümüyle daha da zenginleşen eser, İzmir ve kent tarihine dair kaynakların sınırlılığı düşünüldüğünde, vazgeçilmez olmaya aday.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama