Felsefe Kitapları

Charles Taylor ve Axel Honneth’te Öznelerarası Tanınma Tartışmaları Arap Aleviler (Nusayriler) Bağlamında Eşit Tanınmanın Normatif Koşulları: Otantiklik ve Özgürlük PDF Oku

Charles Taylor ve Axel Honneth’te Öznelerarası Tanınma Tartışmaları Arap Aleviler (Nusayriler) Bağlamında Eşit Tanınmanın Normatif Şartları: Otantiklik ve Özgürlük PDF oku, PDF kitap depomuzda, tarafından kaleme alınan Charles Taylor ve Axel Honneth’te Öznelerarası Tanınma Tartışmaları Arap Aleviler (Nusayriler) Bağlamında Eşit Tanınmanın Normatif Şartları: Otantiklik ve Özgürlük isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 18.11.2024 dilinde ve Karton Kapak ebatında basılan ayrıca  9786256139336 sayfadan oluşan Charles Taylor ve Axel Honneth’te Öznelerarası Tanınma Tartışmaları Arap Aleviler (Nusayriler) Bağlamında Eşit Tanınmanın Normatif Şartları: Otantiklik ve Özgürlük kitabı TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  Charles Taylor ve Axel Honneth’te Öznelerarası Tanınma Tartışmaları Arap Aleviler (Nusayriler) Bağlamında Eşit Tanınmanın Normatif Şartları: Otantiklik ve Özgürlük kitabını Bahtiyar Uygun numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Charles Taylor ve Axel Honneth’te Öznelerarası Tanınma Tartışmaları Arap Aleviler (Nusayriler) Bağlamında Eşit Tanınmanın Normatif Şartları: Otantiklik ve Özgürlük PDF Oku.

Charles Taylor ve Axel Honneth’te Öznelerarası Tanınma Tartışmaları Arap Aleviler (Nusayriler) Bağlamında Eşit Tanınmanın Normatif Şartları: Otantiklik ve Özgürlük PDF Oku

Çağdaş politika felsefesinde bireylerin değişikliklarını koruyarak nasıl bir arada yaşayabileceği ve ortak bir yaşamı nasıl inşa edebileceği sorusu, toplumsal yaşamı ve politik düşünceyi şekillendiren temel konu ve tartışmaların başında gelmektedir. Bu bağlamda ortaklaşmak, kendinden vazgeçerek soyut butünlük içinde erimek değil; farklılığınla o bütünlüğün parçası olabilme durumunu imler. Bu eksende öte yandan kimlik, çokkültürcülük, otantiklik kavramlarını merkeze alan Charles Taylor, diğer yandan öz-ilişkinin farklı tanınma bi- çimlerine işaret eden, Eleştirel Teori’nin üçüncü kuşak yaşayan temsilcilerinden Axel Honneth, tanınma veya tanınmama ilişkisinin belirleyici olduğu yeni bir tartışma hattı sağlamaktadır. Bu düşünürler, modern toplumsal tahayyülü ve toplumsal yaşamı tespit eden temel felsefi ve politik sorunu eşit taninma olarak tespit eder.
Elinizdeki kitap, tanınma teorisinin uygulanabilir kişiliğini Türkiye toplu- munda mühim bir soruna işaret eden Alevilik inancının bir boyutunu temsil eden Arap Alevileri (Nusayriler) üzerinden ele almıştır. Bu bağlamda Taylor ve Honneth’in eşit tanınma düşüncesi üzerinden Türkiye toplumunun etnik, dinsel kimlik bileşenlerinden birisi olan Arap Alevi (Nusayriler) topluluğunun tanınma mücadelesi talebi tarihsel gelişimiyle birlikte ele alınmaktadır. Dolayısıyla kitap, Arap Alevi inancını eşit tanınma mücadelesi üzerinden ele alması yönünden kendi alanında özgün olma özelliğini taşımaktadır.
“Özgürlük, karşılıklı eşit tanınma aracılığıyla sağlanmış öznelerarasılıktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama