Göğün, Yerin ve Bülent Abi’nin Yüzü PDF oku indir
Göğün, Yerin ve Bülent Abi’nin Yüzü PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, İ. Usame Yördem tarafından kaleme alınan Göğün, Yerin ve Bülent Abi’nin Yüzü isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786257892384 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca TÜRKÇE sayfadan oluşan Göğün, Yerin ve Bülent Abi’nin Yüzü kitabı 105 olarak yayınlanmıştır. Göğün, Yerin ve Bülent Abi’nin Yüzü kitabını 27.05.2020 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Göğün, Yerin ve Bülent Abi’nin Yüzü PDF Oku.
Göğün, Yerin ve Bülent Abi’nin Yüzü PDF Oku
Usame Yördem’in yeni kitabı, kendisini tek ve uygun bir nesne olarak kabul ederek, kendi resminin ağırlığının altında durduğunu işitebilmesi yönünden çok mühimdir.
Bu bağlamda; elinizdeki bu kitap, şairin şiirsel tiyatrallığına klasik görünüşte daha yakın görünen bir ton olan konuşma tonu ile yazılmış olup; insan-hayvan şahsiyeti ve klasik mit arasında bir diyalog kurmaktadır ve insan sesinin materyal üzerindeki bu egemenliğinin şiirin lirik hümanizmiyle alakalı belirsizliklere karşı nasıl çalışıyor olduğunu da ispatlamaktadır üstelik.
Şairin çokça kullandığı şiir kanatlı sözcüklerin dili, eski canlılara meraklı bir ilgisinin olması yönünden kaçınılmazdır. Bazı kuşlar, insanlara tanınan bir tatlılıkla şarkı söylerken, diğer yandan, kargalar ve kuzgunlar gibi ürkütücü olanlar, Hitchcock’un “The Birds” adlı filminde olduğu gibi, popüler terörde perili görünen sesler çıkarabilirler. Demem o ki bilir misiniz hasta Omen kuşlarının şiirleri neye benzerdi?
Belki de, lirik hümanizm sınırlarında, şiirsel kuşcuğun önemi, eski hayaletleri ve Usame Yördem’in ağrılarını duymak için genişletilmelidir.”
Koray Feyiz
“Günden güne kendini yenileyen, geliştiren bir Usame ile yüz yüzeyız. Bu değişim beni şaşırtıyor çünkü kısa bir sürede bu denli yoğun ürün verip de kendini pek tekrar etmemek enteresan bir durum. “Göğün, Yerin ve Bülent Abi’nin Yüzü” adlı yapıtında öncekine göre daha cesur denemeler yapmış şair. Bölümlendirmeleri de kıyasladığımızda bu deneylerin rastgele olmadığını görebilinmekte. Kısa olaraksı İ. Usame Yördem, şiirde ayaklarını yere sağlam basarak koşmaya devam ediyor ve edecek gibi gözüküyor.”
Hakan Unutmaz