Çalınan Dikkat PDF oku indir

25.02.2024
64
Çalınan Dikkat PDF oku indir

Çalınan Dikkat PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Johann Hari tarafından kaleme alınan Çalınan Dikkat isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 14.08.2023 dilinde ve Karton Kapak ebatında basılan ayrıca  9786053162704 sayfadan oluşan Çalınan Dikkat kitabı TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  Çalınan Dikkat kitabını Barış Engin Aksoy numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Çalınan Dikkat PDF Oku.

Çalınan Dikkat PDF Oku

Gazeteci-yazar Johann Hari, son senelerda bir şeylere odaklanmakta ne kadar zorlandığını fark ettiğinde suçu önce kendisinde aramış. Ama sonra aslında çoğu insanın aynı sorundan muzdarip olduğunu görmüş. Böylelikle meseleyi araştırmaya, uzman kişilerla görüşmeye başladığında çok daha derin ve kapsamlı nedenlerin söz konusu olduğunu keşfetmiş. Çalınan Dikkat’te Hari bundan dolayıri ayrıntı kısmıyla ele almanın bunun yanında, dikkatimizi geri kazanmanın yollarına kafa yoruyor.
Bireysel çabaların, yani sırf kendi hayatlarımızda birtakım değişiklikler yaparak sorunu çözmeye çalışmanın fakat bir yere kadar etkili olabileceğini vurgulayan Hari, “dikkatimizi bizden çalan kuvvetlerle kolektif olarak yüzleşip onları değişime zorlamamız gerektiğini” belirtiyor. Bunun ise acil bir mesele olduğunu, çünkü dikkati dağılmış bir toplumun, önündeki en mühim sorunlara bile odaklanamayacağını ve çözüm üretemeyeceğini dile getiriyor.
“Böyle az uyuyup çok çalışan, üç dakikada bir faaliyet değiştiren, zaaflarımızı öğrenip manipüle etmek için dizayn edilmiş sosyal platform siteleri tarafından takip edilip gözlemlenen, stres fazlalığından aşırı tetikte yaşayan, enerjinin sıçrayıp çakılmasına neden olan bir biçimde beslenen, her gün beyne zarar veren toksinlerle dolu bir kimyasal çorbası soluyan bir toplum olmaya devam ettiğimiz takdirde – ciddi dikkat poblemleri yaşayan bir toplum olmaveya devam edeceğiz, evet. Ama bunun bir alternatifi var. Örgütlenip engel olmak – dikkatimizi ateşe veren kuvvetlerle mücadele edip yerlerine iyileşmemize yol gösterecek kuvvetler geçirmek.”
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama