Derin Sızı Geçmiş Hiç Geçmez, Gelecek Hiç Gelmez, Yaşam Halihazırdadır PDF oku indir

26.02.2024
45
Derin Sızı  Geçmiş Hiç Geçmez, Gelecek Hiç Gelmez, Yaşam Halihazırdadır PDF oku indir

Derin Sızı Geçmiş Hiç Geçmez, Gelecek Hiç Gelmez, Yaşam Halihazırdadır PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Özcan Yeniçeri tarafından kaleme alınan Derin Sızı Geçmiş Hiç Geçmez, Gelecek Hiç Gelmez, Yaşam Halihazırdadır isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786259987842 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Derin Sızı Geçmiş Hiç Geçmez, Gelecek Hiç Gelmez, Yaşam Halihazırdadır kitabı 256 olarak yayınlanmıştır.  Derin Sızı Geçmiş Hiç Geçmez, Gelecek Hiç Gelmez, Yaşam Halihazırdadır kitabını 23.02.2024 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Derin Sızı Geçmiş Hiç Geçmez, Gelecek Hiç Gelmez, Yaşam Halihazırdadır PDF Oku.

Derin Sızı Geçmiş Hiç Geçmez, Gelecek Hiç Gelmez, Yaşam Halihazırdadır PDF Oku

Kelimelerin anlatmaya mecalinin kalmadığı, kelimelerin tükendiği, acıların tavana vurduğu zamanlar ve olaylar mevcuttur. Bu tür travmların üzerinden yüzlerce yıl geçse de onlar söz söz, ses ses, türkü türkü, mani mani, efsane efsane dağa, ovaya olduğu gibi taşlara da sızarlar. Oralar lif lif, damar damar, mezar mezar, anıt anıt sızdıkları yürekleri yakmaya devam ederler. Zamanı ve mekanı aşarak derinden derine milletin yüreğine oturan ve aradan yüzlerce yıl geçse de toplumsal vicdanı yaralamış olan bu travmalar milletin kimliğinin bir parçasını oluştururlar.
Türk toplumunun naif bir yanı da mevcuttur. Kitlesel olarak duyulan bu acıları içselleştirir, yaşar, türküleştirir, manileştirir, şiirleştirir, efsaneleştirir yaşar ama anlatmaz.
Yüzseneler boyunca Türk insanının aklından çıkmayan hatta yüreğine oturmuş olaylar mevcuttur. Toplumun bilinçaltına sızmış olan bu acı olaylar asırları aşarak şimdiye kadar gelmişlerdir. Toprağa sızan kan neyse yüreğe sızan acı da odur. İnsanların yüreğini derinden sızlatan acıları anlamak, farkına varmak Türk Milletini tanımak ve anlamaktır.
İrdelenen her olay, tarihi süreç içinde birbirini tamamlayan ve inanılmayacak kadar birbirine benzeyen sahnelerden ibarettir. Türk Milleti işte bu büyük resim ve acıların birleşmesinden oluşmuştur.

Türk milletinin tarihi genleri vasıtasıyla iliklerine kadar sinmiş bu acıları bir kez daha hatırlatıldı bir daha olmaması için!

PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama