Muayyen Günler Menstrüasyonun Gerçek Hikayesi PDF oku indir

01.03.2024
41
Muayyen Günler  Menstrüasyonun Gerçek Hikayesi PDF oku indir

Muayyen Günler Menstrüasyonun Gerçek Hikayesi PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Kate Clanchy tarafından kaleme alınan Muayyen Günler Menstrüasyonun Gerçek Hikayesi isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 01.03.2024 dilinde ve 312 ebatında basılan ayrıca  Period – The Real Story of Menstruation sayfadan oluşan Muayyen Günler Menstrüasyonun Gerçek Hikayesi kitabı 9786053163121 olarak yayınlanmıştır.  Muayyen Günler Menstrüasyonun Gerçek Hikayesi kitabını Duygu Özge Gürkan numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Muayyen Günler Menstrüasyonun Gerçek Hikayesi PDF Oku.

Muayyen Günler Menstrüasyonun Gerçek Hikayesi PDF Oku

İnsanların hemen hemen yarısının, hayatları boyunca yüzlerce defa yaşadığı regl süreci ile ilgili tam anlamıyla ne bilinmekte? Bildiklerimiz neden bu kadar kısıtlı ve muğlak?
 
Bu sorulardan yola çıkan biyolojik antropolog Kate Clancy, şimdilerde hâlâ bir çok toplumda fısıltıyla konuşulan ve gizlenmeye çalışılan menstrüasyonu hem biyolojik açıdan hem de toplumsal ve kültürel açılardan konu alıyor. Menstrüasyon neden ve nasıl gerçekleşir? Evrim sürecinde insanlığa nasıl bir katkısı olmuştur? “Normal regl döngüsü” diye bir şey var mıdır? Bedenin enerji mekanizması, bağışıklık sistemi ve psikososyal stres etkenleri regl döngüsünü nasıl etkiler? Gelecek, menstrüasyon için ne gibi yenilikler ve bakış açıları getirebilir?
 
Menstrüasyonu bireysel bir tecrübe olarak değil toplumsal bir mesele olarak gören Clancy şöyle diyor:
 
“Umarım bu kitabı benim yazdığım kadar hevesle okursunuz, rahmin failliğine ve uyum sağlama becerisine dair öğrendiklerinizden keyif alırsınız ve en azından menstrüasyona ve menstrüel onarıma karşı biraz saygı duymaya başlarsınız. Umarım menstrüasyonla alakalı yanlış kanıları açığa çıkarmak söz konusu olduğunda iktidar, toplumsal cinsiyet ve ırk arasındaki bağlantıların ne kadar girift olduğunu görürsünüz. Yazdıklarımın, bedensel özerklik için mücadele ettiğimiz ve radikal gelecekler hayal ettiğimiz bir dünyanın neye benzeyebileceğine dair yeni fikirlerin yetişeceği bereketli bir toprak sunmasını diliyorum.”  
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama