Dış Politika ve Güvenlik Ekseninde Erdoğan Türkiye’si ve Putin Rusya’sı PDF oku indir

02.03.2024
40
Dış Politika ve Güvenlik Ekseninde Erdoğan Türkiye’si ve Putin Rusya’sı PDF oku indir

Dış Politika ve Güvenlik Ekseninde Erdoğan Türkiye’si ve Putin Rusya’sı PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Ahmet Özkan tarafından kaleme alınan Dış Politika ve Güvenlik Ekseninde Erdoğan Türkiye’si ve Putin Rusya’sı isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786254270512 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Dış Politika ve Güvenlik Ekseninde Erdoğan Türkiye’si ve Putin Rusya’sı kitabı 404 olarak yayınlanmıştır.  Dış Politika ve Güvenlik Ekseninde Erdoğan Türkiye’si ve Putin Rusya’sı kitabını 02.03.2024 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Dış Politika ve Güvenlik Ekseninde Erdoğan Türkiye’si ve Putin Rusya’sı PDF Oku.

Dış Politika ve Güvenlik Ekseninde Erdoğan Türkiye’si ve Putin Rusya’sı PDF Oku

Türkiye ve Rusya hem bölge yönünden hem de küresel sistem içinde ön plana çıkan iki mühim devlettir. Bu iki devletin güvenlik politikaları farklı zamanlarda değişime uğrasa da 2000’li senelerda iktidara gelen kuvvetli ve kararlı önderleri aracılığıyla beslendikleri kaynak ve felsefe farklı olsa da kararlı bir görünüme sahip olmuştur. Zira imparatorluk vârisleri olan Türkiye ve Rusya, tarihsel misyonlarını ve sorumluluklarını ön plana çıkaran bir anlayışla dış politikalarını ve güvenlik politikalarını şekillendirmektedir.

Erdoğan öncülüğündeki Türkiye, terörle karşılaşmada ve sınır güvenliğinin tesisinde proaktif bir anlayış belirleyerek insani diplomasi odaklı stratejiyle ön plana çıkarken, Putin öncülüğündeki Rusya ise dış politikadaki güvenlik yaklaşımlarını imparatorluk geçmişini referans alarak yayılmacı anlayışla güçlendirerek devam ediyordir. Bu nedenle farklı medeniyet algılarından hareketle Erdoğan Türkiye’sinde hayata geçirilen proaktif güvenlik anlayışı ve Putin Rusya’sında hayata geçirilen yayılmacı politikalar/hamleler bu çalışmanın nirengi noktasıdır. Zira Türkiye, terör örgütlerinin ülkesini bölmeye yönelik eylemleri ve saldırılarına karşı sınırlarının ötesinde proaktif bir konseptle güvenlik kuşağı oluşturmaya çalışırken; imparatorluk kaybı ile bir türlü yüzleşemeyen ve “normal bir ülke”ye dönüşemeyen Rusya ise eski ihtişamlı günlerine dönme iştiyakıyla toprak ilhakına varan düzeyde yayılmacı politikaları hayata geçirmektedir.

Hayata geçirilen bu politikalar Türkiye yönünden Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtları ile Libya’da varlık göstermesi üzerinden analiz edilirken; Rusya yönünden ise, Gürcistan Savaşı, Kırım’ın işgali ve ilhakı, Ukrayna ve Suriye Krizleri üzerinden analiz edilmiştir. Nitekim bu kitap bahsi geçen konulara ilgi duyan herkes için mühim bir kaynak niteliği taşımaktadır.

PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama