Göç ve Aile PDF oku indir

12.03.2024
51
Göç ve Aile PDF oku indir

Göç ve Aile PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Kolektif tarafından kaleme alınan Göç ve Aile isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786253934286 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Göç ve Aile kitabı 304 olarak yayınlanmıştır.  Göç ve Aile kitabını 12.03.2024 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Göç ve Aile PDF Oku.

Göç ve Aile PDF Oku

Göçler, hemen her zamanda üzerinde konuşulan bir konu olmakla birlikte özellikle son çeyrek yüzyılda göçün farklı türleri ve özellikle iç savaş ve karışıklarla daha fazla öne çıkan kitlesel göçler hem sosyopsikoliji hem de fiziki mekânlar yönünden mühim değişmelere neden olmuştur. Bu değişim, özellikle toplumun çekirdeği olan aile kurumunda etkin bir biçimde kendini göstermektedir. Toplumsal ve kültürel yapıların aile ile şekillendiği dikkate alındığında göçün çocuk, kadın ve diğer yetişkinlerde meydana getirdiği etkiler, ailenin diğer dinamiklerine de sirayet etmektedir. Lakin göçün dramatik etkisi, kırılgan gruplar olarak kavramlaştırılan çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan aileler için göçün niteliği ve kaynak-hedef ülkenin ayrıntı kısmına göre çok daha farklı olabilmektedir. Dolayısıyla göç sürecinde yürütülen politika ve stratejilerin, göç eden aile bireylerine yansıyan ve günlük hayatlarını etkileyen boyutları düşünüldüğünde göç ve aile konusuna dair akademik çalışmaların sonuç doğurucu eleştiri ve katkılarının önemi açık bir biçimde ortaya çıkmaktadır.
“Göç ve Aile” ilişkisine odaklanan bu kitapta; göç sürecinde aile olmanın hangi sonuçları doğurabileceği irdelenmektedir. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden bir çok akademisyenin katkı sunduğu bu eser, göçün aile üzerindeki etkilerinin farklı şekillerde meydana geldiğinı ortaya koymaktadır. Bu kitap; başta çocuk, kadın, aile içi ilişkiler olmak üzere sağlık, ekonomik durum, eğitim, hukuk ve kültürel özellikler çerçevesinde aile olgusunu farklı disiplinlerin perspektifi ile yorumlayarak göç ve aile meselesine farklı açılardan ışık tutmaktadır. Bu bağlamda göç sürecinde aile bireylerinin dağılması, aile bireylerinin kamu hizmetlerine ulaşımi, iş piyasasındaki durumları insan hakları bağlamında okuyucuya sunulmaktadır.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama