El Ele Tezatlar PDF Oku

15.03.2024
52
El Ele Tezatlar PDF Oku

El Ele Tezatlar PDF oku, PDF kitap depomuzda, Ata Karaman tarafından kaleme alınan El Ele Tezatlar isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786254206825 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan El Ele Tezatlar kitabı 310 olarak yayınlanmıştır.  El Ele Tezatlar kitabını 23.09.2022 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. El Ele Tezatlar PDF Oku.

El Ele Tezatlar PDF Oku

“…Ve kulağına garip gelebilir belki ama biz, bizi zincirlerimizden azat edecek bir ‘kurtarıcı’ falan bekliyor olmuyoruz.”

Türk edebiyatının iki asrı aşkındır süregelen meselesi olan “Biz kimiz?” sorusu yirmi birinci yüzyıl Türkiye’sinde hâlen bütün tazeliğini korumakta. Dünyayı anlamlandırmaktan etrafımıza doldurduğumuz insanlara, düşünme şekilimizden yaşam tarzımıza kadar birden fazla yönümüzü tespit eden bu aidiyet ve kimlik çıkmazı toplumumuzu ne ölçüde etkilemekte? Hangi noktalarda bir ülkeye sıkıştırılmış bu iki farklı kültür, bireylerin yaşamını kolaylaştırmakta, hangi yönlerdense güçleştirmektedir? Kimler içine dünyaya geldikları kültürle barışıkken kimler akıntıya karşı kürek çekmek zorunda kalmakta, kimler direnmeyi bırakıp gerçeklerden uzaklaşma gayretleri içindedir? El Ele Tezatlar’da birbirlerinden fazla farklı aile ve çevrelerde yetişmiş iki üniversiteli genç olan Ferit ve Selma’nın ilişkileri, başlarına gelenler ve hayatlarının onları bambaşka yaşantılara sürükleyişinin arka planında orta sınıf kadınların altın günlerinden Anadolu’nun kaotik otobüs terminallerine kadar bir memleket gerçeği irdeleniyor; bu yolculukları boyunca “kendilerinin” saydıklarıyla yüzleşmek, “biz” ve “öteki” saydıklarını yeniden sorgulamak mecburiyetinde kalıyorlar.

PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama