Filler Çapraz Gider PDF Oku

15.03.2024
51
Filler Çapraz Gider PDF Oku

Filler Çapraz Gider PDF oku, PDF kitap depomuzda, Altay Öktem tarafından kaleme alınan Filler Çapraz Gider isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9789944493543 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Filler Çapraz Gider kitabı 128 olarak yayınlanmıştır.  Filler Çapraz Gider kitabını 16.03.2022 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Filler Çapraz Gider PDF Oku.

Filler Çapraz Gider PDF Oku

Altay Öktem’in çarpıcı ilk romanı “Filler Çapraz Gider”, seneler sonra yeniden okurlarıyla

Altay Öktem’in 90’lı senelerda, daha edebiyat egzersizleri yaptığı bir zamanda yazıp senelerca çekmecesinde sakladığı, 2001’de Stüdyoimge Yayınları tarafından yayınlanıp kısa bir sürede iki baskı yaptıktan sonra, bilinmeyen bir nedenle yeni baskılarının yapılmasını istemediği Filler Çapraz Gider, uzun seneler belli bir okur kitlesinin, özellikle çizgi dışında durmayı seçenlerin başucu kitabı olmuştu.

Bütün erkeklerin Kerim, bütün kadınların Leman olduğu sıradan, bir o kadar da enteresan bir dünyayı, bütün ayrıntı kısmıyla ama çok yalın bir dille anlatmış bize Altay Öktem. Bu roman, bir çeşit yalnızlaşma ve yabancılaşma manifestosu olarak da okunabilir. Romanda metinlerarası ilişkilerin kullanılması, yer yer öykü, tiyatro ve fotoğraf tekniklerinden yararlanılması, gerçeklikle sarmaş dolaş olan kimi fantastik öğeler, bizi, 90’lı senelerda kaleme alınan bu romanın farklı katmanlarını da keşfetmeye zorluyor.
Bu boğucu ve kasvetli dünya çapında ya hepimiz aynı kişiyiz, veya hepimiz çok değişikyız ama bunun bir anlamı yok! İkisi de aynı kapıya çıkıyor çünkü kurallar aynı: Filler hep Çapraz Gidiyor!

Yitik Ülke olarak, çapraz giden fillerin üzerindeki 12 yıllık ölü toprağını kaldırdığımız için mutluyuz. Gerisi size, Kerimlerle Lemanlara kalmış…

PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama