1937: Stalin’in Terör Yılı PDF Oku

19.03.2024
40
1937: Stalin’in Terör Yılı PDF Oku

1937: Stalin’in Terör Yılı PDF oku, PDF kitap depomuzda, Vadim Z. Rogovin tarafından kaleme alınan 1937: Stalin’in Terör Yılı isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 19.03.2024 dilinde ve Ciltli ebatında basılan ayrıca  9786057097941 sayfadan oluşan 1937: Stalin’in Terör Yılı kitabı TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  1937: Stalin’in Terör Yılı kitabını Selçuk Eralp numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. 1937: Stalin’in Terör Yılı PDF Oku.

1937: Stalin’in Terör Yılı PDF Oku

Bu eser, bir Rus Marksist tarihçinin Sovyetler Birliği tarihindeki en trajik ve can alıcı yıl üzerine yaptığı ilk büyük çalışmadır. Yayımlanan arşiv belgeleri de dahil olmak üzere Sovyet materyalleri ile ilgili ansiklopedik bir bilgiye sahip olan Profesör Vadim Rogovin, Stalin’in tasfiyelerinin nedenleri, etkileri ve sonuçları ile ilgili ayrıntılı ve derin bir analiz sunuyor.
 
Rogovin, terörün temel işlevinin ve amacının Stalin’in bürokratik rejimine karşı azımsanmayacak sosyalist muhalefetin fiziksel olarak yok edilmesi olduğunu gösteriyor. Dahası, Rogovin bu tarihsel trajedinin tam merkezine, çoğu çağdaş tarihçinin çeşitli ideolojik nedenlerle görmezden gelme eğiliminde olduğu mühim bir siyasi figürü yerleştiriyor: Lev Troçki. Rogovin, tasfiye hareketini Stalin’in Troçki’nin tesirinin tüm kalıntılarını ortadan kaldırma kararlılığından ayrı anlamanın olabilecek olmadığını vurguluyor. Troçkizm, senelerca süren baskılara rağmen, SSCB içinde mühim bir desteğe ve devrimci potansiyele sahip kuvvetli bir akım olarak kalmıştı.
 
Vadim Zaharoviç Rogovin (1937 – 1998), Felsefi Bilimler Doktoru ve Moskova’daki Rusya Bilimler Akademisi Sosyoloji Enstitüsü’nün ileri gelen araştırmacılarındandı. Kendisi sosyal politika poblemleri, sosyal düşünce tarihi ve eski SSCB’deki siyasi hareketlerin tarihi üzerine sekiz monografi de dahil olmak üzere 250 bilimsel çalışmanın yazarıdır. Rogovin Eylül 1998’deki vakitsiz ölümünden önce Stalinist rejime karşı sosyalist muhalefet ile ilgili dünyanın dört bir yanında konferanslar vermiştir.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama