Atatürk Anlatıyor – Biz Türk Milliyetçisiyiz PDF Oku

19.03.2024
49
Atatürk Anlatıyor – Biz Türk Milliyetçisiyiz PDF Oku

Atatürk Anlatıyor – Biz Türk Milliyetçisiyiz PDF oku, PDF kitap depomuzda, İlker Başbuğ tarafından kaleme alınan Atatürk Anlatıyor – Biz Türk Milliyetçisiyiz isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786254182761 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Atatürk Anlatıyor – Biz Türk Milliyetçisiyiz kitabı 208 olarak yayınlanmıştır.  Atatürk Anlatıyor – Biz Türk Milliyetçisiyiz kitabını 19.03.2024 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Atatürk Anlatıyor – Biz Türk Milliyetçisiyiz PDF Oku.

Atatürk Anlatıyor – Biz Türk Milliyetçisiyiz PDF Oku

Anayasa’nın 2. maddesinde Cumhuriyetin nitelikleri şöyle tanımlanmaktadır:
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, ilk etapta gösterilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
Bu kitabın amacı, Türkiye Cumhuriyeti’nin “bağlı” olduğu “Atatürk milliyetçiliği”nin, daha doğru bir tercihle Atatürk’ün kendi ifadesi ile “Türk milliyetçiliği”nin ne olduğunu anlaşılır bir biçimde ortaya koymaktır.
O, Türk milliyetçiliğini şöyle tanımlamıştı:
“Türk milliyetçiliği, ilerleme ve gelişme yolunda ve ülkeler arası temaslarda ve ilişkilerde, bütün çağdaş milletlere paralel ve onlarla dengeli bir biçimde yürümekle birlikte, Türk toplumunun özel karakterlerini ve tek başına bağımsız kimliğini korumaktır.”
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama