Çocukların Duygusal İhtiyaçları PDF Oku

Çocukların Duygusal İhtiyaçları PDF Oku

Çocukların Duygusal İhtiyaçları PDF oku, PDF kitap depomuzda, Hüseyin Şahin tarafından kaleme alınan Çocukların Duygusal İhtiyaçları isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786057205674 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Çocukların Duygusal İhtiyaçları kitabı 286 olarak yayınlanmıştır.  Çocukların Duygusal İhtiyaçları kitabını 02.05.2023 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Çocukların Duygusal İhtiyaçları PDF Oku.

Çocukların Duygusal İhtiyaçları PDF Oku

Her aile, çocukları için sağlam bir kişilik temeli üzerine sosyal bir kimlik, başarı, sağlık, huzur, saygınlık, kariyer bina etmek ister.
      
Anne-babaların, çocuklarından beklentilerinin, çocuklarının yaşlarına, gelişim düzeylerine, olgunluk düzeylerine ve gereksinimlerine uygun olması bi hayli mühimdir.
       
Anne veya baba olmak basittir, zor olan gerçek bir annelik ve babalık yapabilmektir. Lakin, bunu her anne-baba başaramaz. İşte, çocuklarımızın yetişkin olduklarında nasıl bir insan olacaklarının sırrı, büyük ölçüde burada saklıdır. Özellikle de günümüz modern toplumlarında, çocukların “psikolojik yönden sağlıklı bireyler” olarak yetişmelerinde, anne-babalara çok mühim sorumluluklar düşmektedir.
      
Ebeveynlerin çocuklarını her yönden tanımaları, onların gelişimlerini sürekli olarak olarak izlemeleri, beklentilerinde gerçekçi olmaları, fiziksel ihtiyaçları kadar sosyal ve psikolojik gereksinimlerinin da farkında olmaları ve onların bu gereksinimlerinin karşılanması hususunda gerekli hassaslığı göstermeleri gerekir. Çünkü, çocuğunu her yönü ile tanıyan, onun fiziksel ihtiyaçları kadar, sosyal ve psikolojik gereksinimlerini da karşılayan ve beklentilerinde gerçekçi olan anne-babaların; “bedensel ve psikolojik yönden sağlıklı, sağlam kişilikli, başarılı, mutlu ve saygın çocuklar” yetiştirmeleri çok daha kolaylaşacaktır. İşte, yazar bu eseri ile özetle; yukarıda gösterilen özelliklerle donanımlı çocuklar yetiştirilmesinde anne-babalar, eğitimciler ve diğer alakalılere doğru klavuzluk yapmayı amaçlamaktadır.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama