Padişah Kadınlar / Osmanlı Sarayında Valide Sultanlar PDF Oku

06.04.2024
43
Padişah Kadınlar / Osmanlı Sarayında Valide Sultanlar PDF Oku

Padişah Kadınlar / Osmanlı Sarayında Valide Sultanlar PDF oku, PDF kitap depomuzda, Deniz Çakır tarafından kaleme alınan Padişah Kadınlar / Osmanlı Sarayında Valide Sultanlar isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786256606739 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Padişah Kadınlar / Osmanlı Sarayında Valide Sultanlar kitabı 154 olarak yayınlanmıştır.  Padişah Kadınlar / Osmanlı Sarayında Valide Sultanlar kitabını 05.04.2024 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Padişah Kadınlar / Osmanlı Sarayında Valide Sultanlar PDF Oku.

Padişah Kadınlar / Osmanlı Sarayında Valide Sultanlar PDF Oku

Osmanlı’da harem ve sarayın iplerini tutan padişahlar değil, bilinenin aksine valide sultanlardır. Haremde padişah oğulları için cariyeler seçen, onları oğullarına istedikleri zaman takdim eden; haremi evirip çeviren, orada bir saltanat kuran yine valide sultanlardır. Onlar yalnızca haremi değil, sarayı, başta padişah oğulları olmak üzere veziriazamlar ve diğer devlet yöneticilerini de gerektiğinde yönlendiren kadın siyasetçilerdir. Valide sultanlık kurumunu temsil eden on dokuz valide sultanın yaşamı bu kitapta kronolojik olarak ele alınmıştır. Belgesel kıvamında okunabilecek bu kitap, bunun yanı sıra değişik bir açıdan Osmanlı siyasi tarih okuma önerisidir.
Bu çalışmanın iddiası valide sultanların kendi dönemleri için esasında padişah kadınlar olduğudur: Tahtta oturan oğulları yanında sultan/padişah valideler. Siyaseti elinde tutan valide sultanlar nasıl oldu da padişah kadın oldular? Padişah kadınlar, valide sultanlar kavramından daha kuşatıcı ve açıklayıcı olabilir ve kitabın merkezi iddiası da tam anlamıyla burasıdır. Yine padişah kadınlar, daha ötesi siyasete yön veren, Osmanlı yönetiminde hiç de arka planda değil, aksine oğulları ve bürokrasi üzerinde birer baskı aracı olan; siyaset, ekonomi ve toplumsal hayat üzerinde etkili kadınlar saltanatını ifade etmektedir.
 
 
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama