Hazar Urartular PDF Oku

07.04.2024
43
Hazar  Urartular PDF Oku

Hazar Urartular PDF oku, PDF kitap depomuzda, Haluk İlhan tarafından kaleme alınan Hazar Urartular isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786052114476 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Hazar Urartular kitabı 432 olarak yayınlanmıştır.  Hazar Urartular kitabını 01.09.2020 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Hazar Urartular PDF Oku.

Hazar Urartular PDF Oku

İstanbul’dan Gilindere’ye taşınan genç bir mühendis ve sevgilisinin Mersin Adamkayalar’da rastlantı sonucu buldukları bir tabletle başlayıp, Van’daki Urartu Taşlarının bilmecesini çözmeye doğru giden gizemli macerası..
 
 “…. Urartu Bilmecesi bugün hala sırrıni koruyan ve çözülemeyenler içinde yer alır. Geniş bir alanda, belli bir hesap ve geometriye dayandırılarak sıralanmış tam 2 bin 475 dikili taş. Sanki bir pergelle çizilmiş gibi düzgün iki devasa halka. Ne için yapıldıkları ve nasıl yapıldıkları ve ne zaman yapıldıkları bilinmemekte, yalnızca bilinen Urartuların zamanında dikildiği ama konu ile alakalı bir tek yazı yahut anıt bulunamamış. Bu taşların boyları elli santimetre ile bir metre 30 santimetre arasında değişiyor. Erozyon sebebiyle bazı taşların toprağın altında kaldığı gözükse de bazıları aynen dikildiği gibi duruyor. Bundan üç bin yıl önce bu taşları kimin diktiği ve neden dikildiği ile ilgili bir çok spekülasyon yapılmasına rağmen hala sırrıni koruması arkeoloji dünyasında tartışılmakta…”
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama