Bir Bakış İçin PDF Oku

08.04.2024
52
Bir Bakış İçin PDF Oku

Bir Bakış İçin PDF oku, PDF kitap depomuzda, Fazıl Özden tarafından kaleme alınan Bir Bakış İçin isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786256426191 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Bir Bakış İçin kitabı 96 olarak yayınlanmıştır.  Bir Bakış İçin kitabını 27.11.2023 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Bir Bakış İçin PDF Oku.

Bir Bakış İçin PDF Oku

Kendisi bir tabip olması yanında kültür ve sanat alanına da bigâne kalmayan Fazıl Özden, özel-likle şiir türünü kendisine asli kulvar olarak belirlemiş görünüyor. Okuduğumuz şiirlerinden hare-ketle şunu diyebiliriz ki Özden, yaşamının her anını şiirle doldurmuş âdeta. Bazı zaman bir filozof edasıy-la zamandan, tefekkürden, dünyanın dengesinden, modern putlardan, yaşlılıktan ve hakikatin anahtarı olan “kün” emrinden dem vuruyor; arada bir millî bir kimlik şuuruyla Yunus’tan, memleketin kömüründen, mirasından, illerinden, güllerinden özümüze dair çeşitlemeler yapıyor; arada bir mecnunane duygularla bir bakış için ilanıaşk ederken arada birse bir heccav kisvesine bürünüp keskin dizelerle adalet çıplak diyerek sordukça soruyor…
Şair Özden, günümüzün yalnızca şiir heveslisi isimlerinden bir diğerideğil son tahlilde. Çünkü onun gününü ve gecesini şiirle doldurabilmiş talihli bireylerden olduğu rahatlıkla anlaşılıyor dizelerinin sergüzeştinden ve konularının çeşitliliğinden. Bu manada yaşamının bir çok safahatında şiir soluklayıp duygularını kalemle kelama dökebilmesi, bir avantaj hem kendisi hem de okurları için. Mesleğinin üstüne bir de edebiyat tahsil edip sanat alt yapısını sağlamlaştırmaya çalışması, onun bu azminin yegâne göstergesi sayılabilir. İçinde ezelden beri bir şair ruhu taşıdığı besbelli.
Özden’in şiirlerinde şekil ve ahenk özellikleri yönünden dörtlük, hece ve kafiye hususiyetlerine bağlı kalması, onun halk şiiri geleneğini önemsediğinin açık bir işareti. Bunun bunun yanında fikir, duygu ve ilhamla yüklü serbest şiirlerinin de bulunması, modern şiire yönelik meylini de aşikâr ediyor. İster heceli isterse serbest kıyafetli olsun, kalbindeki safiyeti ve içtenyeti bundan dolayı şiirleri okuyanları sarıp sarmalayacak gibi duruyor her zaman. Umarız ki bu kavi yürek ve yivli kalem, çağıl çağıl çağlar ve nice eserler bırakır zamanın gerisine.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama