Gayalı Yüzyıllık Emanet PDF Oku

08.04.2024
61
Gayalı  Yüzyıllık Emanet PDF Oku

Gayalı Yüzyıllık Emanet PDF oku, PDF kitap depomuzda, Murat Kaya tarafından kaleme alınan Gayalı Yüzyıllık Emanet isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786258498530 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Gayalı Yüzyıllık Emanet kitabı 464 olarak yayınlanmıştır.  Gayalı Yüzyıllık Emanet kitabını 13.09.2022 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Gayalı Yüzyıllık Emanet PDF Oku.

Gayalı Yüzyıllık Emanet PDF Oku

Ölmek için çok genç, yaşamak için ise fazla masumdular.
 
“Zor zamanlarda, vatan sınırlarına koşanların, kara günler geçince ikbal veya takdir beklemeden köylerine, basit hayatlarına dönenlerin hikâyesidir bu. Onların tek bir dileği ve vasiyeti mevcuttur: ‘Vatan sağ olsun!’”
 
“O mahzun yüzlü, yanık tenli delikanlılar gıpta edilecek kahramanlıkları günlük olaylar gibi basitçe yaşar; biz ne yaptık ki, der gibi şaşkınlıkla bakarlardı.”
“Onlar, neye ihtiyaç duyulursa ona dönüşebilecek saklı bir cevherle sürdürürlerdi hayatlarını; üniformalarını çıkardıklarında mütevazı bir çiftçi, giydiklerindeyse ya şehit olurlardı veya gazi…”
 
 
Aile albümlerimize incelediğimizde, büyüklerimizin anılarını dinlediğimizde kişisel tarihimizin tamamlandığını hissederiz. Aynı memleketin insanları olarak bu bize özel gözüken anıları yan yana getirdiğimizde ise ülke tarihini gözler önüne serebiliriz.
 
İşte bu yüzden elinizdeki kitapta anlatılan, yalnızca yazar Murat Kaya’nın dedesi Gayalı Mehmet’in yaşam öyküsü değil, vatan topraklarını kanlarıyla sulayan şehit ve gazilerimizin kahramanlık hikâyesidir.
 
Dokuz yıl boyunca bir çok cephede onlarca farklı milletten askerle savaşan Gayalı’nın, Ankara’da başlayıp Gelibolu’da devam eden ve oradan Bakü’ye uzanan, Azrail’in refakatinde sıra sıra bitirdiğı yolculuğu, okuma deneyiminin ötesinde ruhani bir yoldaşlık için sizi satırlarına davet ediyor.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama