Silindir Şapka Giyen Köylü PDF Oku

11.04.2024
55
Silindir Şapka Giyen Köylü PDF Oku

Silindir Şapka Giyen Köylü PDF oku, PDF kitap depomuzda, Sadri Ertem tarafından kaleme alınan Silindir Şapka Giyen Köylü isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786254079092 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Silindir Şapka Giyen Köylü kitabı 168 olarak yayınlanmıştır.  Silindir Şapka Giyen Köylü kitabını 28.01.2022 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Silindir Şapka Giyen Köylü PDF Oku.

Silindir Şapka Giyen Köylü PDF Oku

Kadın kocasının ölümünden sonra papağanı ile yaşadı. Papağana neler öğretmedi. Günlerce kafesi karşısına aldı. Kocasının cümlelerini öğretti. Papağan o duruma geldi ki kadın ne yapsa, nasıl hareket etse kocasının bir cümlesini tekrar ediyordu. Böylelikle seneler geçti. Dul kadın fena vaziyetlere düştü.
Kar bir günde camları örttü. Kadın da şaşırdı, papağan da… Hele papağan kafesinde fırdolayı dönüp güneşi arıyordu. Aradı, taradı, fakat neye yarar ki güneş yüzünü göstermedi. Papağan üşüdükçe üşüyordu. Tüyleri dikti. Kadın soğuktan büzüldü. Papağan gene kelimelerini dile getirdi: “Karıcığım” dedi. “Yahu” dedi. Dedi… Dedi… Kadının soğuktan çeneleri birbirine çarpıyordu. Nihayet bir gün kadın titreye titreye bumburuşuk bir hal aldı. Artık kadın başını kaldıramıyordu; yüzünü papağana çevirdi, ondan ümit ve şifa bekliyordu. Bekliyordu ki papağan ona emretsin. Kocasının sesi onu gergin bir yay haline koyardı. Kesik kesik öksüre öksüre papağana seslendi:
— Bey… Bey…
Papağan kanatları düşük, gagası aşağı doğru kadına baktı, ve nezleli bir sesle:
— Allah rahatlık versin Hanım, dedi ve pat diye tünekten aşağı düştü.
Kadın:
— Yavrum, yavrum diye inledi, inledi. Olduğu yerden kalkamadı.
Ertesi gün kadını evde ölü buldular.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama