Uygarlığın Kısa Bir Doğa Tarihi PDF Oku

30.04.2024
43
Uygarlığın Kısa Bir Doğa Tarihi PDF Oku

Uygarlığın Kısa Bir Doğa Tarihi PDF oku, PDF kitap depomuzda, Mark Bertness tarafından kaleme alınan Uygarlığın Kısa Bir Doğa Tarihi isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 30.04.2024 dilinde ve 352 ebatında basılan ayrıca  A Brief Natural History of Civilization sayfadan oluşan Uygarlığın Kısa Bir Doğa Tarihi kitabı 9786053146971 olarak yayınlanmıştır.  Uygarlığın Kısa Bir Doğa Tarihi kitabını Süha Sertabiboğlu numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Uygarlığın Kısa Bir Doğa Tarihi PDF Oku.

Uygarlığın Kısa Bir Doğa Tarihi PDF Oku

“Bu kitabı, geçtiğimiz yarım yüzyılda bilimcilerin ve akademisyenlerin doğal dünya, evrim ve bizim hakkımızda öğrendiklerini aktarmak için yazdım. Umudum, dünya çapındaki diğer organizmalara ve karmaşık sistemlere ne kadar bağımlı ve ilişkili bulunduğumuzu fark etmemiz ve bunun da evrimin yalnızca bir rekabet olduğu yolundaki düşüncemizi değiştirmesidir.”
 
Kim olduğumuza, nereden geldiğimize, nereye gittiğimize dair yeni ve cesur bir anlayış sunan ekolojist Mark Bertness, insanlığın ve uygarlığın yeryüzündeki başka diğer yaşamları da yaratan öz örgütlenme, evrimsel adaptasyon ve doğal seçilimin ürünü olduğunu savunur. Yazar Uygarlığın Kısa Bir Doğa Tarihi’nde iki milyar yıl önceden günümüze kadarki evrimsel süreci takip ederek, rekabet ve işbirliğinin zıt güçlerinin günümüz bireylerina, hayvanlara ve bitkilere nasıl yön verdiğinin hikâyesini anlatır. Dünya üzerindeki insan tesirinin hiç olmadığı kadar arttığı günümüz koşullarında dünyaya ve birlikte yaşadığımız tüm canlılara ne kadar bağlı bulunduğumuzun anlatılması özellikle mühimdir. Çünkü bu anlatı hem bencillik ve rekabet söylemini aşar hem de geleceğe dair yeni kavrayışlar edinmemizi sağlar.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama