Yabanıl Psikolojisinde Baba / Anaerkil Toplumlardaki “Babalık” PDF Oku

08.05.2024
28
Yabanıl Psikolojisinde Baba / Anaerkil Toplumlardaki “Babalık” PDF Oku

Yabanıl Psikolojisinde Baba / Anaerkil Toplumlardaki “Babalık” PDF oku, PDF kitap depomuzda, Bronislaw Malinowski tarafından kaleme alınan Yabanıl Psikolojisinde Baba / Anaerkil Toplumlardaki “Babalık” isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 08.05.2024 dilinde ve 80 ebatında basılan ayrıca  The Father in Primitive Psychology sayfadan oluşan Yabanıl Psikolojisinde Baba / Anaerkil Toplumlardaki “Babalık” kitabı 9786056864421 olarak yayınlanmıştır.  Yabanıl Psikolojisinde Baba / Anaerkil Toplumlardaki “Babalık” kitabını İbrahim Şener numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Yabanıl Psikolojisinde Baba / Anaerkil Toplumlardaki “Babalık” PDF Oku.

Yabanıl Psikolojisinde Baba / Anaerkil Toplumlardaki “Babalık” PDF Oku

Ünlü antropolog ve kuramcı Malinowski, Trobriand Adasında yaşayan yerli halk arasında geçirdiği iki yılın ardından, bu anaerkil toplumdaki yaşam düzenini, erkeksiz köyleri, üremeye dair o güne kadar hiç bilinmeyen bir çok değişik ve dikkat çekici ritüeli, kültürel anlatıyı ve mitolojiyi analiz ettiği bu çalışması ile bilim camiasında bi hayli ses getirmişti.
Üremek için erkeklere gereksinim olmadığına inanan bireylerin, bekâreti önemsemeyen, ufak yaşlarda evlilik dışı cinsel birleşmeleri makul gören ama evlilikten önce çocuk sahibi olmayı tabu sayan düşünce dünyasında, toplumsal dinamiklerin nasıl kökten farklı geliştiğine tanık olmamızı sağlayan yazar, bizi bunun yanı sıra çok başka bir “baba”, hemen hemen “tanrı-baba” kavramıyla tanıştırıyor.
Mitoloji, folklor ve toplumsal psikolojinin zengin bir kolajını yapan yazar, bizi “biyolojik babalık” kavramının olmadığı, “koruyucu” anlamında bir “babalık” düzenin hüküm devam ettiği bâkir bir coğrafyaya, dünya çapındaki değişikliklardan bazılarını tanımaya götürüyor…
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama