Peyami Safa «Fatih-Harbiye PDF Oku»

07.02.2024
58
Peyami Safa «Fatih-Harbiye PDF Oku»

Peyami Safa Fatih-Harbiye PDF Oku, PDF kitap depomuzda, Peyami Safa Fatih-Harbiye tarafından kaleme alınan Peyami Safa Fatih-Harbiye isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık.

Peyami Safa Fatih-Harbiye PDF Oku

Peyami Safa «Fatih-Harbiye» pdf indirYazar(lar) Peyami Safa
Kategori(ler) Türk Klasikleri
Yıl 1995
Sayfa 128

OKU KITAP INDIR

Fatih-Harbiye kitabı için yayına giren açıklama ve basıl bülteni

Darülelhan’ın (Konservatuvarın) alaturka bölümünde ud eğitimi alan Neriman, mensup olmakla iftihar ettiği Doğu kültürünü çok seven babası Faiz Bey’le on beş yaşından beri Fatih semtinde oturmaktadır. Yine bu semtte ta­nıştığı, babasına çok benzeyen ve Darülelhan’da kemençe eğitimi alan Şinasi ile yedi senedir nişanlı­dır. Bütün mahalle, tahammül sınırlarını zorlayan bu nişanlılık ilişkisinin evlilikle bitmesini beklemektedir. Lakin Neriman’ın Darülelhan’da tanıştığı Macit, onun içinde yer etmiş Batılı bir hayat yaşama isteğini uyandırır. Neriman, Beyoğlu’nda, Harbiye’de yaşanan ışıltılı hayat tarzına imrenerek yaşadığı muhitten, evlerinden, babasın­dan, Şinasi’den ve hatta doğuyu temsil ettiğini düşündüğü kedisinden bile nefret etmeye başlar. Tramvay yoluyla birbirine bağlanan ama birbiriyle bağdaşması olabilecek olmayan iki semt, Fatih ve Harbiye, aynı coğrafyada yaşanan bir kültür ve zihin geriliminin cepheleridir. Türk edebiyatının en üretken kalemi Peyami Safa, televizyon dizilerine de konu olan Fatih-Harbiye romanında toplumumuzun yaşadığı asrîleşme (çağdaşlaşma) sancılarına eşyalar, şahıslar, kurumlar ve mekânlar üzerinden ayna tutmaktadır.


Peyami Safa Fatih-Harbiye kitabını PDFdeposu.net sitemizden ücretsiz türkçe tam metin PDF|MOBI|EPUB indir yahut online e-kitap pdf oku. E-kitap Android telefon (Android), iPhone, PC (bilgisayar) yahut iPad için uygundur.

Yetişkinler ve çocuklar için geniş bir kitap, roman ve diğer türlerden eser koleksiyonumuz var. Okumaya başlamadan önce, kitabın özetini ve incelemesini ve ayrıca diğer kullanıcıların incelemelerini okumanızı öneririz. Alıntılar, ek açıklamayı tamamlayarak kitabın ne ile ilgili olduğunu daha iyi anlamanıza yol gösterecektır. Özet ve bir araya getirdiğimız kitap ile ilgili ne düşündüğünüzü yorumlarda bizimle paylaşın!

Peyami Safa Fatih-Harbiye ücretsiz PDF E-kitap indir

PDF

Peyami Safa Fatih-Harbiye online kitap pdf türkçe oku

Publish PDF flipbooks online
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama