Her Dem Taze Beyitler PDF oku indir

09.02.2024
47
Her Dem Taze Beyitler PDF oku indir

Her Dem Taze Beyitler PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Vedat Ali Tok tarafından kaleme alınan Her Dem Taze Beyitler isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786059499187 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Her Dem Taze Beyitler kitabı 278 olarak yayınlanmıştır.  Her Dem Taze Beyitler kitabını 15.10.2020 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Her Dem Taze Beyitler PDF Oku.

Her Dem Taze Beyitler PDF Oku

Bu çalışmada, Necâtî, Ahmet Paşa, Muhibbî, Fuzûlî, Bâkî, Zâtî, Taşlıcalı Yahyâ, Nâbî, Şeyh Gâlib, Koca Râgıb Paşa, Şemseddin Sivâsî, Necip Fâzıl, Mehmet Âkif, Ziya Paşa, Yahya Kemal, Faruk Nafiz gibi bir çok şairin beytine yer veriliyor.
Yazar, aşk ile başlıyor söze ve aşkla, şevkle anlatıyor bize kâinatın mayası olan sevgiyi ve muhabbeti. Önce Fuzûlî’nin ünlü mısralarından damıtıyor sevgiyi, aşkı:
Aşk imiş her ne var âlemde
İlim bir kîl ü kâl imiş fakat
Fuzûlî’nin aşk ateşi bu beyitle bitmiyor elbet, daha birden fazla şiire konu oluyor. Kerbelâ’nın yakıcı güneşi, sıcak çölü ile kavrulan ve kanlı gözyaşları ile kâğıtlara dökülen mısralar, önce Fuzûlî’yi, sonra bu mısraları okuyanların yüreğini yakıyor. Daha sonra şairin yanan yüreği, gam meclisinde bir neye dönüşüyor ve bu ney, ilâhî sırları açıklıyor.
Yazar, kitabın birden fazla yerinde aşka değiniyor, ama bir yer var ki adeta her şeyi özetliyor: “ ‘…ve aşk…’ diyebileceğimiz bir cümle kurmak hadsizliktir. Çünkü aşkı tarifte sınır yoktur.”
Beyitlerin izahını yaparken, merhamete, insafa, doğruya, iyiye ve bunun gibi daha birden fazla güzel haslete yönlendiriyor. Kitap, ne kadar profesyonel olursa olsun, tüm edebiyat öğretmenlerine, öğrencileri ile paylaşabilecekleri güzel anekdotlar içeriyor. Okuyanların kendilerine düstur edinebilecekleri bir çok hakikat ve nasihat de satırlar arasında yerini almakta…
Yazar, her bir berceste beyti açıklarken, beyitlerin sahibi olan şairler ile ilgili kısa ve öz bilgiler veriyor. Bunun yanı sıra, tarihimize ait kesitlerden de bahsederek okuyucunun ufkunu açıyor…
 
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama