Bak Anne Geliyor Bir Kara Tren PDF Oku
Bak Anne Geliyor Bir Kara Tren PDF oku, PDF kitap depomuzda, Bünyamin K. tarafından kaleme alınan Bak Anne Geliyor Bir Kara Tren isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9789752561861 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca TÜRKÇE sayfadan oluşan Bak Anne Geliyor Bir Kara Tren kitabı 64 olarak yayınlanmıştır. Bak Anne Geliyor Bir Kara Tren kitabını 26.09.2008 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Bak Anne Geliyor Bir Kara Tren PDF Oku.
Bak Anne Geliyor Bir Kara Tren PDF Oku
parçaları olduğunu gösteren ve bu yanıyla git gide parçalı hale gelen yaşamımızın düğümlerini yeniden atan bir şair Bünyamin K. Onun diğer bir başarısı da, insanı bütün naifliğiyle, bütünlediği dünyanın merkezine yerleştirebilmiş olması. Yazdığı şiirlerle, dökülen çağımızı yeniden topluyor.
Ali Ayçil
Bünyamin K., bir taraftan, Türkçenin su başlarında, serin avlularda düşürdüğü sözcükleri taze bir hareketle yaşamımıza iade ederken; diğer taraftan -modern olanın hükmüne boyun eğmediği için- kırlarda, kırılanlarda birikmiş ıssız duyguları ve merhameti, insanlığımıza doğru kabartıyor. Kelimelerle tanışılan yerin kültürel dokusu, folklorik ritmi de şiirine yeni söyleyiş imkânları tanıyor. Böylelikle, ‘kenarda’ tutulanın, dilin merkezine doğru akışınıda görünür kılıyor şiirleri. Şeref Bilsel Bünyamin K., bizim kuşağın mühim şairlerinden biridir. Şiiri, bir iç kanama gibi sessiz ve derinden ilerler.
Onun şiirinde insan olmanın basit ve ince özellikleri mevcuttur. Bundan dolayı, şu dize veya söz, en fazla onun şiirine yakışır: Şiirin canı mevcuttur, çeker. İçli bir şiir kitabıyla yüz yüzeyız. Bu şiirlerin şairi, yüz metreyi on saniyenin altında koşup gelmiştir.
İbrahim Tenekeci
Bünyamin K.’nın şiirleri, tabiatla ikazlmış bir şairin şiirleri. Ama onun şiirlerinden bir mutluluk değil; görünür bir keder, bir yabanıllık, “bir tecrid duygusu artıyor. Yatışmayan bir ruhun şiirlerini, ehlileşmeye direnen bir dille yazıyor. Bunun, şiirlerine
kattığı tazeliği fark etmemek imkansız.
Ahmet Murat
Bünyamin K., şiirin ne, arada bir içinde oturanların bile kızdığı gibi, ‘merkez’inde, ne de ihtiyaç halinde gidilecek yedek bir vatan gibi uzaktan bi hayli beğeni alan ‘çevresi’nde. Bünyamin K., şiirle çepeçevre ve çepeçevre bir şiir halinde. ‘Şir halinde’ olmanın dünya çapındaki
karşılığı ‘yolda’ olmaksa, o zaman yolu da, şiiri de açık bir şair Bünyamin K. ‘Yolda, çünkü şair’, şair, çünkü etrafında sözcük bırakmamış şiire taşımadık’. Şiiri büyütenlerden.
Haydar Ergülen