Ben Gönen’de Doğdum Ömer Seyfettin’in Biyografik Romanı – Kısa Bir Ömrün Uzun Hikayesi PDF Oku
Ben Gönen’de Doğdum Ömer Seyfettin’in Biyografik Romanı – Kısa Bir Ömrün Uzun Hikayesi PDF oku, PDF kitap depomuzda, Salim Nizam tarafından kaleme alınan Ben Gönen’de Doğdum Ömer Seyfettin’in Biyografik Romanı – Kısa Bir Ömrün Uzun Hikayesi isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786254082412 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca TÜRKÇE sayfadan oluşan Ben Gönen’de Doğdum Ömer Seyfettin’in Biyografik Romanı – Kısa Bir Ömrün Uzun Hikayesi kitabı 540 olarak yayınlanmıştır. Ben Gönen’de Doğdum Ömer Seyfettin’in Biyografik Romanı – Kısa Bir Ömrün Uzun Hikayesi kitabını 24.02.2022 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Ben Gönen’de Doğdum Ömer Seyfettin’in Biyografik Romanı – Kısa Bir Ömrün Uzun Hikayesi PDF Oku.
Ben Gönen’de Doğdum Ömer Seyfettin’in Biyografik Romanı – Kısa Bir Ömrün Uzun Hikayesi PDF Oku
Türklük ülküsüyle yoğrulmuş bir dava adamıydı Ömer Seyfettin. Selanik’te Genç Kalemler dergisinde yayımlanan “Yeni Lisan” makalesiyle millî dile dönüşü başlatarak Türkçenin Kristof Kolomb’u oldu. Gökalp’ın ‘Yeni Hayat’ felsefesine inandı. Millî dil ile millî edebiyatın, millî edebiyatla milletin doğuşunu hazırladı. Yazdıklarıyla Türk milletini eleştirdi, uyardı, besledi, en mühimsi ışığı çağlar ötesine uzanan bir ufuk oldu.
Muzipti. Dostlarına ‘cancağızım’ derdi. Ata binmeyi, mızıka çalmayı, kitap arasında çiçek kurutmayı severdi. Kapalı havalardan hoşlanmazdı. Köpeği Koton’u yanından hiç ayırmazdı. Güreşe, jimnastiğe düşkündü. Hırs yüzünden kavgaları, dövüşleri oldu. Sevdaya tutuldu.
Okumayı ve yazmayı severdi. Atina’da esaret günlerinde, Yunan komutandan tek isteği bir daktiloydu. En büyük hayali ‘büyük eserini yazmak’tı. Bunun için kalabalıklardan uzak durdu, sakin ve düzenli bir yaşamı özledi. İstanbul’u sevmedi ve Anadolu’da bir yere yerleşmeyi düşledi. Evliliği bile büyük eserine ulaşma yolunda atılmış bir adımdı.
Calibe’yle evlilik ona büyük eserini yazdırmadı, ama Fahire Güner’i getirdi. İçgüveysi olarak gittiği konak ruhuna kasvet verdi, on yedi odasına rağmen yazamadı. Kısa süren fırtınalı evliliği boşanmayla sonlandı. Hayatının son senelerında sığınağı, Kalamış’taki ‘Münferit Yalı’ oldu. Bu evde yaralarını sardı, dostlarıyla buluştu ve yalnızca yazdı. Çünkü onun için ‘ümit ölmez’di.