1789 Fikirleri ve Cumhuriyet PDF Oku

01.05.2024
30
1789 Fikirleri ve Cumhuriyet PDF Oku

1789 Fikirleri ve Cumhuriyet PDF oku, PDF kitap depomuzda, H. Elçibey Temel tarafından kaleme alınan 1789 Fikirleri ve Cumhuriyet isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786258115932 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan 1789 Fikirleri ve Cumhuriyet kitabı 337 olarak yayınlanmıştır.  1789 Fikirleri ve Cumhuriyet kitabını 14.09.2022 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. 1789 Fikirleri ve Cumhuriyet PDF Oku.

1789 Fikirleri ve Cumhuriyet PDF Oku

1789 Fikirleri ve Cumhuriyet, Cumhuriyet’e kadar oluşan fikirleri ve alt yapıları ele alıp; Cumhuriyet’in oluşmasına ne derece imkan sağladığını ifade etmektedir. Bunun yanı sıra Cumhuriyet’le birlikte oluşan değişiklikları, disiplinler arası izlenimlerle ele alıp bir izlek oluşturmaktadır. Dönemler arası değişiklikların, yeniliklere nasıl bir boyut kazandırdığı ve bu yeniliklerin bizim şimdilerde nasıl bir anlam açıkladıği de anlatılmakla birlikte, şu anımızı ve geçmiş zamanımızı, katkı dolu anlatımlarla; daha iyi öğrenmemizi sağlamaktadır.
Nereden geldik nereye gidiyoruz ve nasıl bir yol izleyeceğiz ? Bu sorulara derinden yanıt verip, ilkelerimize ve inkılaplarımıza sahip çıkmamızın gerekliliği üzerinde de epey incelemelerde bulunan H. Elçibey Temel, bununla birlikte asıl mühim olanın tarihimize sahip çıkmak olduğunu da yer yer anlatımlarla vermektedir ve tarihi gelişmelere öznel bir bakış açısıyla bakıp, nesnel boyutlarla da ispatlar elde edip bambaşka bir yapıt görülmektedirmıştır.
Farklı eserlerden de örnekler verip, tarihimizdeki mühim bireylerin kelimelerine de yer vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk’e farklı boyutlarda yer verip, halkı sahiplenmesini ve Cumhuriyet’i nasıl imek ilmek işlediğini de ifade etmektedir. Atatürk’ün ünlü eseri Nutuk’a da yer vermiştir ve nesnel bilgilere farklı gözlerle bakmıştır. “Anayasa genelde, dış politikada yumuşak, karışık bir örgütü olmayan, yaşamında yarı ilkel ve ufak bir ulusun gereksinimlerine yanıt verecek nitelikte sade belgedir.” Diyen yazarımız, nesnel tanımları da paylaşma ihtiyacı duyarak; okuyucunun aklındaki sorulara yanıt niteliğinde tanımlar yapmıştır.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama