Hinduizm ve İslam’ın Mukayesesi PDF oku indir

25.02.2024
53
Hinduizm ve İslam’ın Mukayesesi PDF oku indir

Hinduizm ve İslam’ın Mukayesesi PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Murray Mitchell William Muir tarafından kaleme alınan Hinduizm ve İslam’ın Mukayesesi isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786253687175 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Hinduizm ve İslam’ın Mukayesesi kitabı 104 olarak yayınlanmıştır.  Hinduizm ve İslam’ın Mukayesesi kitabını 16.02.2024 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Hinduizm ve İslam’ın Mukayesesi PDF Oku.

Hinduizm ve İslam’ın Mukayesesi PDF Oku

Yeryüzünün en eski ve en karmaşık inanç sistemlerinden birisi olan Hinduizm, tarih boyunca yalnızca Hint Yarımadası’nda değil, bunun yanı sıra tüm dünya çapında derin bir etki bıraktı. Bu eser, geniş Aryan veya Hint-Avrupa ırkının eski dinlerinin tarihini izlerken, Hinduizm’in derin köklerine dalmamızı sağlıyor. Üç bin yıldan fazla bir süre varlığını sürdüren bu antik inanç, bir çok değişikliğe rağmen özgün ruhunu korumayı başarmıştır. Lakin Hinduizm’in zıddında, İslam’ın tarihindeki yayılımının hızı ve gücü, dinler tarihinin en mühim hadiselerindan biri olarak kabul edilir. Arabistan’dan doğarak kısa bir sürede Asya ve Afrika’nın geniş topraklarına hükmetmeye başlayan İslam, dinlerin seyrini derinden etkiledi. İsa’nın inancının yüzseneler alacağı bir yayılımı, Muhammed(sav) öğretileri yalnızca on veya yirmi yılda başardı.
 
Bu kitap, okuyucusunu Hinduizm’in derinliklerinden İslam’ın hızla yayılmasının sırlarına kadar geniş bir yelpazede gezdiriyor. Hinduizmin kronolojik gelişimini izlerken, bunun yanı sıra İslam’ın bi hayli hızlı yayılışının nedenlerini ve bu iki dinin modern dünya çapındaki yerini tartışıyor. Bu kitap, Hint ve İslam kültürleri ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler, dini inanç sistemlerinin evrimini anlamaya çalışanlar yahut farklı inançlara saygı duyan herkes için bir başucu kitabıdır. Hıristiyanlıkla yapılan kıyaslamalarla, dinlerin birbirine nasıl etki ettiğini ve modern dünya çapında neden mühim olduklarını görmek için bu kapsamlı rehbere başvurun.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama