Gülnihal (Sadeleştirilmiş Metin) PDF oku indir

09.03.2024
68
Gülnihal (Sadeleştirilmiş Metin) PDF oku indir

Gülnihal (Sadeleştirilmiş Metin) PDF oku indir, PDF kitap depomuzda, Namık Kemal tarafından kaleme alınan Gülnihal (Sadeleştirilmiş Metin) isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 09.03.2024 dilinde ve Karton Kapak ebatında basılan ayrıca  9786057931207 sayfadan oluşan Gülnihal (Sadeleştirilmiş Metin) kitabı TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  Gülnihal (Sadeleştirilmiş Metin) kitabını Osman Sevim numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Gülnihal (Sadeleştirilmiş Metin) PDF Oku.

Gülnihal (Sadeleştirilmiş Metin) PDF Oku

Namık Kemal, tiyatronun Batı kültüründe oynadığı rolü yakında zamandan görmüş, kendisi de milletinin ilerlemesini sağlamak maksadıyla tiyatrodan faydalanmıştır. Namık Kemal’in Magosa’da sürgünde iken yazdığı beş perdelik Gülnihal ilk kez Osmanlı Tiyatrosu’nda sahnelendi.
Namık Kemal Gülnihal’de hem birkaç aşk hikâyesini hem de kötü bir idarecinin memleketi ne hâle getirdiğini anlatır. Kaplan Paşa, sancağında ileri gelen birden fazla kişiyi öldürdüğü için halkın tepkisini çeker. Amcasının oğlu Muhtar Bey’i öldürüp onun nişanlısı İsmet Hanım’la evlenmeyi planlar. Olayların çözümünde mühim rol oynayan Gülnihal, kardeşini zehirlettiği için Kaplan Paşa’ya kin besleyen Zülfikar’ın kendisine olan aşkından faydalanır. Muhtar Bey’in hapisten kurtarılmasında ve Kaplan Paşa’nın cezalandırılmasında ön planda olan hep Gülnihal’dir.
Namık Kemal’in kurgu yönünden başarılı eserlerinden birisi olan Gülnihal’in Tiyatro Klasikleri serisi içinde gerekli ilgiyi göreceğini düşünüyoruz.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama