Ahmak ve Dalgınlar PDF Oku

20.04.2024
47
Ahmak ve Dalgınlar PDF Oku

Ahmak ve Dalgınlar PDF oku, PDF kitap depomuzda, İbnu’l-Cevzi tarafından kaleme alınan Ahmak ve Dalgınlar isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 19.04.2024 dilinde ve Karton Kapak ebatında basılan ayrıca  9789757796497 sayfadan oluşan Ahmak ve Dalgınlar kitabı TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  Ahmak ve Dalgınlar kitabını Enver Günenç numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Ahmak ve Dalgınlar PDF Oku.

Ahmak ve Dalgınlar PDF Oku

Kitâbu’l-Hamkâ ve’l Mugaffelîn (Ahmak ve Dalgınlar Kitabı), ahmak ve dalgın bireylerin gülünç hikâyelerini anlatarak aptallığı hicveden bir eserdir. İbnü’l-Cevzî gibi ilmin birden fazla dalında mühim eserler vermiş bir âlimin, bir fıkra kitabı yazmış olması, eski âlimlerin ilim halkalarında fıkra ve kıssalarla öğrencilerini dinlendirme geleneğinin bir parçası olarak kabul edilebilir.
İbnü’l-Cevzî kitabında akıllı bireylerin bile ahmakça davranışlar sergileyebileceğini ortaya koymaya çalışmış, yöneticiler, hakimler, ilim adamları gibi toplumun farklı kesimlerinden bireylerin ahmakça davranışlarından örnekler vermiştir.
Her ne kadar Abbasi dönemi toplumunun çeşitli yönlerini yansıtsa da, bireylerin zaman ve mekânla değişmeyen temel nitelikleri bundan dolayı bu eserin günümüze bakan birden fazla yönünü görmek olabilecekdür.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama