İslamiyet’ten Önce Bedeviler Sosyal ve Kültürel Hayat PDF Oku

02.05.2024
37
İslamiyet’ten Önce Bedeviler  Sosyal ve Kültürel Hayat PDF Oku

İslamiyet’ten Önce Bedeviler Sosyal ve Kültürel Hayat PDF oku, PDF kitap depomuzda, Adem Varıcı tarafından kaleme alınan İslamiyet’ten Önce Bedeviler Sosyal ve Kültürel Hayat isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9789753526937 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan İslamiyet’ten Önce Bedeviler Sosyal ve Kültürel Hayat kitabı 400 olarak yayınlanmıştır.  İslamiyet’ten Önce Bedeviler Sosyal ve Kültürel Hayat kitabını 02.05.2024 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. İslamiyet’ten Önce Bedeviler Sosyal ve Kültürel Hayat PDF Oku.

İslamiyet’ten Önce Bedeviler Sosyal ve Kültürel Hayat PDF Oku

Çöl ortamındaki konargöçer hayat diye bilinen bedevilik, Kur’an-ı Kerim’de genel bir niteleme olarak yerilen ve cehalet, düşüncesizlik, kabalık gibi kavramlarla ifade edilir. Bazı zaman de insan fıtratının safiyeti ve son derece asil bir duruş şeklinde karşımıza çıkar. Bu yönüyle bedeviler yüreklilik, cömertlik ve metanet gibi değerlerin temsilcileridirler. Bunun yanı sıra bedevi Araplar, İslamiyet ile müşerref olduktan sonra yeni topraklar fetheden ordularda büyük roller üstlenmişlerdir.
Adem Varıcı İslamiyet’ten Önce Bedeviler: Sosyal ve Kültürel Hayat adlı kitabında İslamiyet öncesi zamanda Arabistan Yarımadası’nda konargöçer olarak yaşayan cahiliye devri bedevi Araplarının sosyokültürel hayatlarını inceliyor. Bunun yanı sıra, cahiliye devri bedevilik kültür geleneğine aşina olmak için hadarilik, çöl, göçebelik, Sâmi kavimler, Arapça, kölelik, cariyelik, kadın ve aile mefhumu, kız çocuklarının diri diri gömülmesi, kan davası geleneği, kabilecilik anlayışı, ahlaki değerler gibi olguları açıklıyor. İslam vahyinin gelişiyle birlikte yaşanan İslamileşme sürecinin aktörleri olan cahiliye Araplarının hayat serüvenlerini kavramak için kapsamlı bir perspektif sunmakla kalmayan bu eserde, cahiliye şiirinden sunulan örneklerle zihin açıcı tasvirlere yer veriliyor.
Elinizdeki eserde, risalet öncesi dönemin ekseriyetini oluşturan ve İslam tarihinde çok mühim bir devreyi teşkil eden cahiliye Araplarının yaşamını sosyal ve kültürel açıdan anlama sürecine kıymetli bir katkı sunuluyor.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama