Aydınlık Oda Fotoğraf Üstüne Not PDF Oku

03.05.2024
34
Aydınlık Oda  Fotoğraf Üstüne Not PDF Oku

Aydınlık Oda Fotoğraf Üstüne Not PDF oku, PDF kitap depomuzda, Roland Barthes tarafından kaleme alınan Aydınlık Oda Fotoğraf Üstüne Not isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 10.05.2024 dilinde ve Karton Kapak ebatında basılan ayrıca  9789750862908 sayfadan oluşan Aydınlık Oda Fotoğraf Üstüne Not kitabı TÜRKÇE olarak yayınlanmıştır.  Aydınlık Oda Fotoğraf Üstüne Not kitabını Mehmet Rifat numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Aydınlık Oda Fotoğraf Üstüne Not PDF Oku.

Aydınlık Oda Fotoğraf Üstüne Not PDF Oku

Aydınlık Oda kitabında Roland Barthes bireysel bir macerasın anlatısını (“romanını”)    yazıya geçirmekte, annesinin ölümü ile Fotoğrafın özü arasındaki bağı araştırmakta, Fotoğrafın, “olup bitmiş”in apaçık gerçekliğini gösterdiğini dile getirmekte.
 
Fotoğrafın gerçekleştirilmesi ve “okunması”na ilişkin olarak Operator, Spectator, Spectrum, Studium, Punctum, Noema, vb. kavramları kullanırken her fotoğrafın, bir macerasın (“başa gelenin”), bir sevincin, bir üzüntünün (bir “yara”nın) ortamı olduğunu belirtir. Bu anlatısal serüvende Barthes, bireylerin yüzlerini, bakışlarındaki “hava”yı, kısacası Spectator’u (fotoğrafı okuyan kişiyi) “yaralayan”, onu “delip geçen” noktaları (Punctum) görülmektedirır.
İkinci Bölüm ağırlıklı olarak, Yitirilmiş Anne’nin çocukluk fotoğrafı üzerinden gelişir. Hayatı boyunca birlikte yaşadığı annesinin gerçek yüzünü, davranış ayrıntı kısmını, sevecenliğini, nezaketini bir tek onun çocukluk fotoğrafında (Kış Bahçesi Fotoğrafı) yakalar Barthes.
 
Kapak görseli: “Harap olmuş bir sokak, ön planda iki miğferli asker devriye geziyor; arka planda iki rahibe yürümekte…”
Koen Wessing: Nikaragua. Sokaklarda devriye gezen askerler, 1979.
PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama