Bilişsel Psikoloji Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli PDF indir

28.10.2023
94
Bilişsel Psikoloji  Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli PDF indir

Bilişsel Psikoloji Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli PDF indir, PDF kitap depomuzda, Kolektif tarafından kaleme alınan Bilişsel Psikoloji Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli isimli kitabı siz değerli okurlarımız için hazırladık. 9786253975494 dilinde ve 1. Hm. Kağıt ebatında basılan ayrıca  TÜRKÇE sayfadan oluşan Bilişsel Psikoloji Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli kitabı 392 olarak yayınlanmıştır.  Bilişsel Psikoloji Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli kitabını 27.10.2023 numarası ile orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Bilişsel Psikoloji Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli PDF Oku.

Bilişsel Psikoloji Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli PDF indir

“Biliş terimi, duyusal girdilerin; dönüştürüldüğü, azaltıldığı, yeniden gözden geçirildiği, depolandığı ve kullanıldığı bütün süreçlere tasvir eder. Açıkçası biliş insanoğlunun yapabildiği her şeyi içermektedir ve her psikolojik fenomen bir bilişsel fenomendir.”
Ulric Neisser, 1967

Bilişsel Psikoloji: Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli kitabı, bilişsel psikoloji konularını davranışsal yaklaşım ve fizyolojik yaklaşım arasında bir denge kurarak ele almaya çalışmıştır. Bilişin anlaşılabilmesi için mutlaka fizyolojik temellerinin de çözümlenebilmesi gerekmektedir. Bilişsel psikoloji kitaplarında ele alınan konular olan “beyin ve biliş”, “algı”,“dikkat” “bellek”, “bilgi”, “imgeleme”, “dil”, yürütücü işlevler”, “düşünme”, “problem çözme”, “akıl yürütme”, “yaratıcılık”, “karar verme”, “biliş ve duygu” gibi temel konular ve kavramlar açıklanmaya ve akıcı bir dil kullanılarak okuyucuya aktarılmaya çalışılmıştır. Bu temel konu ve kavramlar için üst düzeyde açıklamalara, sağlam bir altyapı oluşturulmaya gayret gösterilmiştir. Kitapta bilişsel psikoloji alanında bulunan kuramlar, eleştirel bakış açısıyla karşı karşıya geldirılarak, ele alınan konuların somut, günlük yaşamdaki pratikleriyle bağlantısı kurularak okuyucuya bilişsel psikoloji ile ilgili eleştirel, analitik bakış açısı kazandırılması hedeflenmiştir.

Neisser’in 1967 senesinde paylaşımı yaptığı kitap ile resmî olarak başladığı kabul gören bilişsel psikoloji, bugün bütün psikoloji alt alanlarının dışında sinir bilimi alanında da mühim bir konumda bulunmaktadır. Bu açıdan Bilişsel Psikoloji: Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli kitabının, ülkemizde eksikliği çok fazla hissedilen Türkçe psikoloji eğitim kaynaklarına mühim bir katkı sunacağı kanısına varılmaktadır.

Bilişsel Psikoloji Bilişin Davranışsal ve Fizyolojik Temeli Kitap Özeti

PDF Kitap indir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama
Gaziantep Havalimanı Transfer
Gaziantep Oto Kiralama